mandag 23. august 2010

Helved eikegulv - bare jåleri?

Heltre eik, i hele lengder - fra Øydna sagbruk.
Opprinnelig gikk vi for helved eikegulv, så ble det vanlig parkett, men nå er vi litt i tvil igjen ... Vi har vannbåren gulvvarme, så vi må passe på så gulvet ikke sprekker opp. Og skal det oljes eller lakkes? Det er jo deilig å tasse barbeint på et oljet eikegulv? Og produsenten (Øydna sagbruk) har noen forføreriske formuleringer i reklamen om "et skaperverk som naturen selv kan ha brukt flere hundre år på å produsere", "en investering for livet", "En kvalitet som du ikke bare ser, men som du oppdager når du setter foten ned."

Men en eikeparkett fra f.eks. Kährs er jo også fint?

Oppdatering to dager seiener - det ble parkett. Vi holder fast ved mattlakket eikeparkett nede, og oljet lønn (i hele planker) oppe. Det blir sikkert fint!

1 kommentar:

  1. Vi har Kärs, trestav, oljet eik. Synes det har gått bra i tre år - bortsett fra: ved vinduet som slipper inn mye sol ned på gulvet, der er treverket blitt lysere enn ellers og der hvor vi hadde bikkjas vannskål stående på gulvet på avis de første par årene - byttet avis jevnlig, men gulvet ble skjoldet av vann. Jeg vedlikeholder gulvet en gang i året med en spesialsak fra Kärs.

    SvarSlett